The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünce verişi örgülmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini normal görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler dide önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle muhik bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara reva olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

     Yangın Kapısı insanların, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak bilindik ve kapının dâhilen hariçya sağlıklı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sahih bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın anında yararlanmaı kolaylaştırır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla müşterek sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok pıtrakı teftiş altında tutulmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve temelında hiçbir taliıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı duvar ve en azca 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile diğer bölümlerden ayrılır.

Fakat kapıların ne tarafa mevsuk açıldığı sorunsalı hem kullanıcılar hem bile yönetmelikle amelî şekilde imalat ve montaj karşılayıcı firmalar açısından en yaşamsal sorulardan biridir.

Ne örgülarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, mimarinın kullanma derslikı üzere faktörler güçlü olmaktadır.

Antrparantez, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.

Yangın çıkış kapısı istanbul Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

CMD Metal; birinci sınıf ve ciddi yangın kapıları ve yangın ekipmanları imal ederek; Yangın güvenliği konusunda mütehassıs kadrosuyla Türkiye genelinde ihtimam vermektedir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız sağlıklı evetğu kadar, şık bir görünüm sağlamlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana gereğince de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Report this wiki page